Recenzie ,,Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Jonhson si Lauren Myracle

Heilo! Sunt Ally, iar  astazi v-am pregatit o noua recenzie. Iata cateva detalii despre carte:

Numele original (in engleza): ,,Let it snow”
Data aparitiei: decembrie 2014
Editura: Editura Trei
Nr pagini: 326
Descriere:

Ce au in comun o furtuna de zapada iscata in Ajunul Craciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House si un tip invelit in folie de aluminiu?

Raspuns: aceste trei povesti romantice de Craciun.

O furtuna puternica de zapada aduce dragostea in vietile a trei adolescenti: o fata al carei tren s-a inzapezit, un baiat ce infrunta viscolul pentru a se intalni cu prietenii sai, o alta fata cu inima franta ce-si vopseste parul in roz si viseaza sa fie ingerul cuiva.

Trei dintre cei mai cunoscuti autori americani de literatura pentru adolescenti – John Green, Maureen Johnson si Lauren Myracle – si-au unit fortele pentru a scrie povesti pline de aventura, umor, romantism si duiosie, ale caror fire se impletesc inteligent la final, intr-o carte numai buna de citit la gura sobei.

Parerea mea:

,,Expresul lui Jubilee” de Maureen Johnsonputhje

Parintii lui Jubilee intra in inchisoare dupa o incaierare dintr-un mall si nu mai pot ajunge de Craciun acasa. Aceasta este obligata sa ia trenul si sa se indrepte spre Florida la bunicii ei, ceea ce inseamna ca nu-si va mai petrece Craciun alaturi de iubitul ei. Din cauza viscolului, calea ferata se umple de zapada iar trenul ramane blocat. Jubilee ajunge intr-un Waffle House unde il cunoaste pe Stuart si merge la el acasa pentru a sta peste noapte.
Cea mai frumoasa parte la aceasta poveste este faptul cei doi ajung sa se cunoasca intr-o scurta perioada de timp. Stuart o ajuta pe Jubilee sa vada adevarul din relatia ei, iar ea il ajuta sa uite de fosta lui iubita si sa priveasca lumea cu altii ochi.

,,Si, desigur, mai era si Stuart. Stuart, care tocmai ma vazuse trecand printr-un curcubeu de sentimente si experiente. Existau numerele parintii-mei-au-fost-bagati-intr-un-orasel-necunoscut, sunt-nebuna-si-nu-mi-pot-tine-fleanca, sunt-cam-afurisita-cu-tipul-ciudat-care-incearca-sa-ma-ajute, despartirea si extrem de populara sar-pe-tine-neasteptat.”

,,Un miracol de Craciun cu majorete” de John Greenpoveste-unu

Tobin, JB si Duke primesc un telefon de la prietenul lor Keun si le este transmis sa mearga la Waffle House deoarece o echipa de majorete este blocata acolo. Pe drum cei trei infrunta viscolul. Insa ajunsi acolo Tobin si Duke realizeaza ce sentimente au unul pentru altul.
Dupa o lunga prietenie, Tobin si Duke, isi fac curaj si recunosc  sentimentele. Totul a fost neasteptat, iar autoarea contureaza o poveste magica de iubire si speciala.

,,-Pana acum,toate merg bine.
Si eu am spus:
-Doamne,te iubesc.
Si ea a spus:
-Oh!
Si eu am spus:
-E un oh bun?
Si ea a spus:
– Cel mai bun oh care a existat vreodata.”

,,Sfanta ocrotitoare a purceiilor” de Lauren Myracle6d39e3da8dd81d8bbd313732ef63e5d6
Dupa o despartire nefericita Addie sufera si vrea sa se impace cu iubitul ei Jeb. Despartirea o bulverseaza si devine neatenta si buimaca, gandul ei fiind doar la baiatul care i-a schimbat viata.
Titlul e putin comic, insa pe parcursul povestii Addie, pe langa ca face tot posibilul sa se impace cu Jeb, este stresata din cauza unui purcel, cadou pentru una din cele mai bune prietene.
Povestea este usor amuzanta insa te cuprinde si ajungi sa fii prinsa de ea, iar iubirea lui Addie pentru Jeb te copleseste.

,,Un clinchet mi-a rasunat in minte si, in timp ce mintea mea confuza procesa lent informatiile, mi-am amintit de un lucru: ,,De fiecare data cand suna un clopotel, un inger isi primeste aripile.”

 

Cele trei povesti sunt perfecte pentru  iarna geroasa, alaturi de o cana cu ciocolata calda. Ramai placut surprins de finalul acestora. Cartea  prezinta trei povesti diferite de dragoste  pline de emotii si pasiune. Colaborarea celor trei autori a fost pe placul meu si mi-a adus un zambet imens pe buze.

 

3 gânduri despre „Recenzie ,,Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Jonhson si Lauren Myracle”

Lasă un comentariu