Recenzie ,,Vrajitoarea Adevarului” de Susan Dennard

Hei sunt Ally! Am primit cartea de la Editura Nemira iar acum am venit cu recenzia.

Nume original (in engleza): ,,Truthwitch”
Data aparitiei: noiembrie 2016
Editura: Nemira
Nr. pagini: 496
Descriere:

In Taramul Vrajitorilor magia e de multe feluri si peripetiile la fel. Cel mai bine stiu asta doua fete.

Safiya e Vrajitoare a Adevarului si poate deosebi minciuna de adevar. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi in stare sa ucida. Asa ca ea trebuie sa-si tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion in lupta dintre imperii.

Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros.

Cele doua prietene vor doar sa-si traiasca viata, dar asupra Taramului Vrajitorilor se abate razboiul. Cu ajutorul printului Merik si infruntandu-l pe Vrajitorul Sangelui, se lupta cu imparati, printi si mercenari, capabili de orice ca sa puna mana pe Vrajitoarea Adevarului.

Parerea mea:
,,Vrajitoarea Adevarului” este o poveste captivanta plina de magie care m-a tinut cu sufletul la gura. M-a impresionat legatura stransa dintre Safiya si Iseult, dar si cum treptat ies la iveala anumite secrete. Personajul meu preferat feminin este Iseult deoarece nu o intereseaza aspectul fizic ci doar ca prietena ei cea mai buna sa nu pateasca nimic. In ciuda faptului ca Aeduan este personajul negativ al povestii, este cel de-al doilea personajpreferat. Imi place in special puterea magica a lui, dar si modul in care isi urmeaza scopul.

,,Era tocmai opusul lui Safi: avea parul negru ca noaptea, nu ca spicul de grau, cum era a lui Safi, pielea ii era alba ca luna, nu bronzata ca a lui Safi, si avea ochi caprui, nu albastri ca ai lui Safi”

vrajitoareaadevarului-2017_06.jpg

In ciuda faptului ca Iseult e opusul lui Safi, acestea sunt cele mai bune prietene, si surori de fir, si ar face orice una pentru cealalta. Insa cele doua au un destin si formeaza o pereche de care multi au uitat si nici nu mai cred ca ar fi posibil sa existe.

,,Tot ce vedea era un barbat masiv, cu o magie foarte puternica, un barbat care ar fi putut s-o doboare prea usor. Si totusi, poate ca era ceva mai mult dincolo de infatisarea glaciala”

18280248_1417206434989644_1378298905_n

Merik este foarte puternic si foarte orgolios, ma gandesc ca aceste doua aspecte vin la pachet. Este indragostit insa nu ar vrea sa recunoasca nici macar in sinea lui.
Inca din prima o crede pe Safiya incapabila si se comporta urat cu ea deoarece ii pune in pericol intreg echipajul.

,,Cand clopotele vor suna la miezul noptii, vei putea sa faci ce vrei si sa continui sa duci aceeasi viata lipsita de ambitii de care te-ai bucurat mereu. ”

vrajitoareaadevarului-2017_07.jpg

Chiar daca Safi puternica si detine o putere rar intalnita, rangul ei o impiedica sa duca viata pe care si-o doreste, insa lupta pentru libertatea ei avand ajutor de la cateva persoane dragi.

5 gânduri despre „Recenzie ,,Vrajitoarea Adevarului” de Susan Dennard”

  1. Si eu am citit aceasta carte si mi-a placut la nebunie. Mi se pare ca este o carte careia nu-i lipseste nimic. Cel mai mult imi plac personajele pentru ca au personalitati foarte variate si autoarea a reusit sa surprinda foarte bine calitatile cat si defectele. Succes in continuare cu blog-ul

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s