Recenzie „Fata cea Bună” de Mary Kubica

Heeii!!!Astăzi am revenit cu o nouă recenzie dar şi cu o schimbare. De astăzi vom încerca pe cât posibil să scriem cu diacrtice, e mult mai uşor de înţeles şi o să deduceţi mai uşor ce vrem să zicem.

Astăzi m-am hotărât să îi fac o recenzie cărţii Fata cea bună de Mary Kubica. Le mulţumesc celor de la Herg benet pentru exemplar ( cartea o găsiţi aici ).

Câteva detalii despre carte:

Data apariţiei: mai 2017

Autor: Mary Kubica

Număr de pagini: 384

Rating-uul meu: 3 stele – 3 stele jumătate

Descriere:

The New York Times Bestseller

Într-o seară, Mia Dennett intră într-un bar unde ar trebui să se întâlnească cu iubitul ei, cu care are o relație încurcată. Când acesta nu apare, Mia pleacă alături de un străin enigmatic. La prima vedere, Colin Thatcher pare o alegere perfectă pentru o aventură de o noapte. Dar să ajungă acasă la Colin se va dovedi cea mai cumplită greșeală pe care Mia a făcut-o vreodată. Când Mia dispare, mama ei, Eve, și detectivul Gabe Hoffman nu se vor da în lături de la nimic pentru a o găsi și a o aduce acasă. Dar niciunul dintre cei doi nu ar fi putut să prevadă complicațiile emoționale care într-un final le vor distruge lumea în care au trăit până atunci. Cu stilul unui thriller captivant și tensionat, „Fata cea bună“ este un puternic roman care îți arată că în familiile perfecte nimic nu este ceea ce pare la prima vedere

Fataceabuna-2017_01

„Un roller coaster întortocheat. Fanii romanului Fata dispărută vor adora la fel de mult și această poveste!“ (Lisa Gardner)

„Acest debut excelent se citește pe nerăsuflate și este de recomandat fără rezerve!“ (Library Journal)

„Romanul spectaculos al lui Kubica va încuraja comparațiile cu Fata dispărută.“ (Publishers Weekly)

„Un thriller care îi va face pe cititori să se întrebe ce se întâmplă cu adevărat până la ultimele pagini.“ (Booklist)

Părerea mea:

„Își aduce aminte de ochii mamei, plini de scuze nerostite, felul în care o ridica de jos și o îmbrățișa, spunându-i – Tu ești fata mea cea bună, Mia! (…) Își amintea că încă de la 4 ani se întreba care erau avantajele în a fi fata cea bună. Dar voia mai departe să fie bună. Asta e ceea ce îmi spune. Încerca din greu să fie fata cea bună.”

Eu nefiind o mare fană a genului thriller, m-am cam plictisit citind această carte. Poate şi pentru că tot ce făceau Mia şi Colin era să stea în casă. Asta nu prea mi-a plăcut.

La polul opus, mi-au plăcut flashbackurile din copilăria Miei şi cum Eve o descrie pe fiica ei, observându-se că o iubeşte şi că îi vrea binele.

Cartea a fost scrisă din mai multe perspective: cea al lui Colin, a Miei, a lui Eve şi a detectivului Gabe Hoffman.

Mie sincer nu mi-a părut a fi un thriller, poate mai mult un romance amestecat cu mister şi dramă. Uite, dacă e să fiu intrebată de un thriller bun eu spun mereu „Roşu ca sângele” de Salla Simukka pentru că este o carte minunată (btw, o recomand cu drag).

Nu mi-a plăcut de Colin deloc. Mi s-a părut foarte enervant. De ce?Pentru că s-a hotărât pur şi simplu să o răpească pe Mia, să o ţină în frig şi tot felul de alte chestii. Deşi practic i-a salvat viaţa răpind-o, tot nu mi-a plăcut de el :))) .

Am tot urmărit-o în ultimele câteva zile. Știu de unde își face cumpărăturile, cunosc spălătoria ei de haine preferată, am aflat unde lucrează. Nu i-am vorbit până acum. N-aș putea să-i recunosc timbrul vocii. Încă nu știu ce culoare au ochii ei sau cum arată când este îngrozită. Dar urmează să aflu.“

Mia mi s-a părut un personaj destul de interesant, mi-a plăcut personalitatea ei şi că încerca să-i ajute pe adolescenţii cu aceleaşi probleme cu ale ei. E practic un personaj care nu are nicio vină, a fost răpită pentru ca cei care au pus la cale planul să primească bani.

Cartea îmi dă un vibe „Prinţ şi cerşetor”: Mia este prinţul, cea crescută în avere, trăind într-o casă mare cu nişte oameni care se pot numi iubitori, dar la o privire mai atentă nu sunt chiar aşa cum par. Colin este cerşetorul, cel forţat să trăiască în mizerie, batjocoră şi simţind lipsa părinţilor.

Deşi nu mi s-a părut un thriller, o recomand pentru că este o lectură uşoară şi este destul de drăguţă. Oricum nu prea aveam aşteptări de la ea, având în vedere că este o carte de debut.

Cartea a fost destul de ok, o recomand dacă vreţi să va relaxaţi şi să citiţi o carte în acelaşi timp.

Eu am fost Iuliana şi ne revedem în curând cu un nou articol! V-am pupat! ❤ 🙂 ❤ 🙂 🙂

 

1 gând despre „Recenzie „Fata cea Bună” de Mary Kubica”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s