Cine este Ada Goth? Recenzia primelor două volume din seria Domnișoara Goth

Bună bună tuturor! Astăzi am revenit cu o recenzie pe care așteptam să o scriu de foarte mult timp, una pentru seria Domnișoara Goth.

Vreau să le mulțumesc celor de la Corint căci, fără ajutorul lor, nu aș putea să vă povestesc despre cele mai noi apariții și nici nu aș putea face recenzii. Mulțumesc pentru încrederea acordată!

Detalii despre cărți:

Domnișoara Goth și fantoma șoricelului:

Data apariției: 2017

Autor: Chris Riddell

Numărul paginilor: 223

Titlu original: Goth Girl and the ghost of a mouse

Editura: Corint Junior, colecția Aventură și Mister

Review: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Descriere:

Sa facem cunostinta cu Ada Goth. Locuieste la Ghastly-Gorm Hall impreuna cu tatal ei, Lordul Goth, cu o multime de servitori si cu cel putin o jumatate de duzina de fantome, dar nu are niciun prieten cu care sa exploreze imensa si inspaimantatoarea ei casa.

Apoi, intr-o noapte, totul se schimba cand Ada intalneste un soricel-fantoma, pe nume Ishmael. Impreuna pornesc sa dezlege misterul unor intamplari ciudate la Ghastly-Gorm Hall si au parte de mai mult decat se asteptau…

Poți achiziționa cartea de aici.


Domnișoara Goth și festinul cel sinistru

Data apariției: 2018

Autor: Chris Riddell

Numărul paginilor: 222

Titlu original: Goth Girl and the fete worse than death

Editura: Corint Junior, colecția Aventură și mister

Review ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Poți achiziționa cartea de aici.


„Aceasta peripeție solitară este o excelentă combinație de aventură misterioasă exuberantă si poveste cu fantome, minunat ilustrată și scrisă cu un umor desăvârșit adresat copiilor și cu inteligența literara pentru parinții care o citesc cu voce tare.” 

Daily Mail


Ada Goth trăiește la Ghastly-Gorm Hall, o casă care se poate numi foarte ușor palat. Multe locuri sunt încă nedescoperite de ochiul lumii însă Ada este mereu gata de aventură. Ea investighează noaptea Aripa Dărăpănată, un colț plin de mister, cu opere de artă și minunății.

Cât despre familia ei, nu este prea mult de spus. Mama ei, Parthenope, a murit într-un accident tragic iar tatăl ei încă îi plânge dispariția. Lordul Goth nu poate da ochii cu fiica lui, ea semănând ca o picătura de apă cu mama ei, așa ca teoria lui este că “pe copii trebuie să îi auzi, nu să îi vezi”

Ce mi s-a părut diferit la această carte în comparație cu altele destinate copiilor este stilul de scriere, unul care te prinde încă din primele pagini dar și ilustrațiile, ele fiind puțin mai întunecate, mai “gotice” .

Aventurile Adei Goth m-au ținut captivă încă de la primele pagini. Ea este foarte matură pentru vârsta ei și stilată ( asta datorându-se cameristei ei, Marylebone).

Lipsa tatălui din viața ei se poate observa de la felul cum se poartă până la gândurile ei așternute în această carte, faptul că el o ignoră nu o face prea fericită.

În tot timpul ei stă singură, nu are prea mulți prieteni. Însă în lumea ei intră încet-încet Ishmael, fantoma unui șoricel prins în capcană. El o însoțeste pe tot parcursul aventurilor ei din primul volum, că în final să își ia rămas bun.

Ada se împrietenește cu copii asistenților din casa ei, printre ei numarându-se Ruby, Emily, William, Kingsley și Arthur. Împreună ei alcătuiesc clubul secret din pod, ce se întâlnește pentru a discuta multe lucruri, unul dintre ele fiind misteriosul Maltravers.

Maltavers este paznicul de interior dar și de exterior, ține după el mii de chei dar și secrete ce vor a fi descoperite. Copii vor să afle ce pregătește el pentru vânătoarea de interior. La început, par a fi fazani pitici, ca în fiecare an plictisitor, dar adevărul este unul mai crud.

În al doilea volum, Ada și tatăl ei au o relație mult mai strânsă și învață să accepte moartea mamei. La Ghastly-Gorm Hall se pregătește o mare întrecere culinară între mari bucătari și bucătărese.

În acest volum, prietenul animalier ce trebuie ajutat este chiar camerista Adei, Marylebone. Ada nu îi vede chipul în mod normal, dar primește un pachet destinat ei. În străfundul dulapului Adei trăiește o…ursoaică! Ea a ajutat-o în trecut și pe mama fetei, ca mai apoi să trebuiască să o jelească și să o îngrijească pe micuța Goth.

Per total, cele două volume mi-au plăcut extraordinar de mult. Altruismul, curajul și istețimea Adei au fost cele care au învins în fiecare moment, ea fiind ajutată de Lucy Borgia, una dintre cele mai bune guvernante pe care le-a avut. Tatăl Adei este un om bun la suflet, însă durerea l-a făcut să apeleze la ignoranță și închidere sufletească, în final reușind să își doboare fricile și să își iubească fiica exact așa cum e.

V-am intrigat până acum? Dacă nu, surprizele continuă! Fiecare carte este însoțită de o mică autobiografie scrisă chiar de Ishmael și Marylebone.

Curioși să vedeți ce îi rezervă viitorul micuței Ada? Then jump right in!


Dacă ai ajuns până aici, îți mulțumesc că îmi citești articolele. Dacă ți-am făcut o impresie bună, nu strică să te abonezi la blogul meu, în felul acesta vei vedea mereu când postez.

Până data viitoare, vă urez lecturi plăcute!

Cu drag,

Lasă un comentariu