Recenzie Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni de Mackenzi Lee

Bună! Am revenit cu o recenzie nouă, una pentru cartea „Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni” de Mackenzi Lee. A fost o carte surprinzător de frumoasă și mi-a plăcut foarte mult ❤

„- Care mai e rostul ispitelor dacă nu le cedezi?

– Cuvintele astea vor fi gravate ca epitaf pe mormântul tău.”

Detalii despre carte:

Data apariței: 2018 

Autor: Mackenzi Lee

Număr de pagini: 444

Titlu original: The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue

Editura: Corint, colecția Leda Edge

Review:★★★★

Poți achiziționa cartea de aici

34982347_692976941033315_2753339581679009792_n


Henry „Monty” Montague a primit o educație aleasă, în speranța că va deveni un gentleman perfect. Tânărul este însă un spirit neîmblânzit, pe care nici șederile în cele mai distinse școli din Anglia, nici pedepsele aplicate cu încrâncenare de severul său tata nu reușesc să îl lecuiască de pasiunea pentru jocurile de noroc, băutură și idilele cu bărbați și femei deopotrivă. Pornit în Marele Tur al Continentului, împreună cu cicălitoarea, dar inteligenta lui soră mai mică, Felicity, și avându-l alături pe cel mai bun prieten al său, Percy, de care e îndrăgostit până peste cap, Monty şi-a propus să dea uitării toate constrângerile și să se distreze cum nu a mai făcut-o vreodată. Când însă dă dovadă de nesăbuință și își însușește un obiect misterios de la curtea regală franceză, călătoria de plăcere se transformă într-o aventură în toată regula, din care nu lipsesc tâlharii la drumul mare, pirații, secretele alchimice și întâmplările romantice.

tumblr_otb4utrqck1tfx1a7o1_540

„O privire amuzantă, romantică și incredibil de inteligentă asupra modului în care putem descoperi locul pe care îl ocupăm în lume”
-School Library Journal

30713810_871857519664104_1494328244512489472_n-768x284

Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni a fost una dintre primele cărți LGBTQ+ pe care am citit-o. Sunt total pro cu relațiile între același gen iar lectura aceasta a fost foarte bine venită, cred că reprezintă foarte bine comunitatea LGBTQ+.

Monty și Percy m-au uns pe suflet, citeam în spații publice și râdeam, oamenii se uitau ciudat la mine, de parcă aș fi fost nebună. Relația lor m-a făcut atât de fericită și implinită, m-a făcut să sper că și pe vremuri erau „rebeli” care iubeau pe cine voiau, fără frontiere.

Marele tur al continentului- un lucru foarte important din viața lui Monty. În această perioadă sora lui-Felicity- va pleca la studii iar Percy va rămâne în țările de jos. E ultima lui șansă să îi spună adevărul prietenului lui cel mai bun, chiar dacă e înspăimântător, căci după îl va pierde.

30572278_869235943259595_2684954558341316608_o

Tatăl lui Monty știe despre toate prostiile pe care le face el, băutura, aventurile, etc, și consideră că Marele turneu îl va face mai cu capul pe umeri, însă Monty este pornit să profite de situație și să se distreze cu fiecare ocazie. Monty este obligat să întrețină relațiile tatălui său, să își petreacă timpul cu o mulțime de oameni anoști și enervanți. Partea cea bună este că Percy îl însoțește peste tot.

„Prefer să fiu beat şi cu mintea înceţoşată decât anost şi rezervat, însă sunt conştient că, dacă mi-aş spune părerea cu voce tare, nu mi-aş îmbunătăţi şansele să mi se umple paharul.”

Acțiunea începe propriu-zis când Monty fură un obiect important din Franța crezând că este unul fără importanță și se face de rușine de față cu prietenii tatălui său. El, Percy și Felicity devin personajele principale într-un jaf la drumul mare care, surprinzător sau nu, urmărește găsirea obiectului furat de Monty. Things get crazy.

84083bb99264581a3579576f84106b29

Atât spun despre acțiune: foarteeee antrenantă. Se trece dintr-un moment în altul foarte repede, prin salturi ca pe trambulină, acum ești îndragostit și în următoarea clipă ești fugarit de oamenii regelui.

Relația amoroasă a celor două personaje; GOALS! Momentele mele favorite din carte sunt cu cei doi drăguți, Monty the Bisexual Catastrophe și Percy the Gay Sunshine. Ce poate fi mai drăguț decât ei? Vă dau cărți dacă găsiți un alt cuplu mai frumos

„- Mi-e teamă că eşti singurul om de pe pământ care consideră că am bun-simţ.

Îi simt degetele în palme. Poate că nu este un gest deliberat, deşi pare un fel de întrebare, iar când răspund răsfirându-mi degetele, îşi lasă mâna în mâna mea.

– Înseamnă că nimeni altcineva nu te cunoaşte aşa cum te cunosc eu.”

tumblr_otzd6cBsZ81wwg0kao1_500

Personajul meu preferat este Felicity Montague . Ea este atât de inteligentă, frumoasă și sassy. Citește mereu, dă replici inteligente, îl ajută pe Monty deși el nu acceptă asta și își dorește să fie considerată puternică și în stare sa facă orice chiar dacă este o fată. Îmi place mult la ea că este o feministă convinsă și mă bucură mult faptul că va avea o carte a ei în curând, The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy! Girl power! ❤

„- Ai idee ce oribil e să-ţi vezi fratele dat afară din cea mai bună şcoală-internat din Anglia şi trimis apoi, drept răsplată, în turul Continentului, în timp ce tu eşti lăsată la coadă şi nu ţi se permite să studiezi aceleaşi materii, să citeşti aceleaşi cărţi sau măcar să vizitezi aceleaşi locuri în străinătate pentru simplul motiv că ai avut ghinionul să te naşti fată?”

În final vreau să spun că această carte a fost genială și mi-a schimbat total perspectiva asupra genului Historical fiction. Stilul de scriere al lui Mackenzi a fost mirific și a făcut cartea și mai specială, mult mai frumoasă.

pizap.com15300924916951.jpg

DA! O recomand cu căldură, fie că ești interesat de istorie, fie ca ești interesat de relația LGBTQ+ ori ești pur și simplu fascinat de conceptul cărții, eu zic să îi dai o șansă. Poate nu o fi cea mai perfectă carte din lume și mai mult ca sigur nu le va plăcea tuturor, dar nu căștigi până nu riști!


Sper din suflet că v-a placut recenzia de azi. Am lucrat ceva la ea și sunt destul de mândră de ce a ieșit. Vă aștept la următorul articol!

Cu drag,

pizap.com15300928493382.jpg

2 gânduri despre „Recenzie Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni de Mackenzi Lee”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s