Recenzie Întoarcerea de Jennifer L. Armentrout

Hei! Am revenit -după o lungă pauză- cu o recenzie pentru o carte primită de la editura Corint. Le mulțumesc mult pentru acest exemplar și sper să avem parte de o colaborare frumoasă! Cartea o găsiți  aici .

Detalii despre carte:

Data apariției: 2017

Autor: Jennifer L. Armentrout

Număr de pagini: 432

Rating-ul meu: 5 stele 

Descriere

ACȚIUNE NON-STOP ȘI O POVESTE DE DRAGOSTE INCANDESCENTĂ

A trecut un an de când Seth a încheiat o înțelegere cu zeii prin care își punea viața în slujba lor. Acum, Apollo are o misiune pentru el: Seth trebuie să protejeze o fată frumoasă și îndrăzneață, dar de care nu se poate atinge. Iar această nouă sarcină ar putea fi cea mai solicitantă provocare de care a avut vreodată Seth parte.

Josie habar nu are ce vrea de la ea acest tip nebun și sexy, dar odată cu sosirea lui, toată viața ei este data peste cap. Fie că Josie începe să-și piardă mințile, fie că o pândește un coșmar născut din antica mitologie.

Josie nu se poate decide care este cel mai mare pericol: un titan furios care caută răzbunare sau misteriosul Seth cel cu ochii aurii- și atracția intense care mocnește între ei…


Titanii.  Cei mai vechi zei din mitologia greacă, fiii lui Uranos, cerul, şi ai Geei, pământul, numiţi şi Uranizi pentru că locuiau în cer. Se spunea că erau doisprezece, şase titani şi şase titanide, numele lor fiind transmise de izvoare în mai multe variante. Una dintre versiunile cele mai urmate îi menţiona pe Oceanos, Ceos, Crios, Hyperion, Iapet, Cronos, Tia, Rhea, Temis, Mnemosine, Phoebe, Tethys (Hesiod, Teogonia). Atunci când Uranos, primul stăpân al lumii, i-a aruncat în Tartar pe hecatonhiri şi ciclopi, Geea i-a convins pe titani să se răscoale împotriva tatălui lor şi i-a dat lui Cronos o seceră de diamant, cu care acesta l-a emasculat pe Uranos; din picăturile de sânge scurse din rana sa în Ocean s-au născut eriniile: Alecto, Tisifone şi Megera. Titanii şi-au eliberat fraţii din Tartar şi l-au urcat pe tron, în locul lui Uranos, pe Cronos, care jucase un rol decisiv în luptă. Acesta i-a închis însă din nou în infern pe ciclopi; s-a căsătorit apoi cu sora sa Rhea.


În primul rând, vreau să spun că această carte nu este pentru oricine. Da, este foarte ușor de citit, dar aflăm încă de la prima pagină că nu se recomandă celor slabi de inimă.

Josie mi-a ajuns la inimă instant deoarece nu are mulți prieteni și învață din greu ca să devină psiholog. Este iniștită, cu capul pe umeri și nu prea caută să se distreze.

Mama ei are probleme mentale. Încă de când Josie s-a născut ține cu tărie să creadă că este fiica unui zeu. Josie nu a crezut așa ceva niciodată pentru că paranormalul nu o interesează.

Însă când un bărbat pe numele Seth începe să o urmărească și îi spune că ea este fiica lui Apollo, se întreaba cu tărie dacă ce spunea mama ei era o minciună. Realizează că în tot acest timp, mama ei a lot prescripții medicale pentru niște boli pe care nu le avea.

Seth este OH DOAMNEEEEE, all caps, așa cum am scris eu 😂😍. Este frumos, deștept, puternic și protectiv. Are reguli clare: nu are voie să se îndrăgostească de Josie. Dar cu inima nu te pui, așa e?

Relația lor mi s-a părut una extrem de amuzantă: apelativele pe care le foloseau (Joe și Sethie), modul în care se tratau, faptul că își spuneau sinelui că nu sunt îndrăgostiți, toate lucrurile acestea arătau contrariul. Tensiunea dintre ei era una de proporții uriașe. Dar ceva din trecutul lui Seth nu îi dă voie să mai rănească încă pe cineva. Conștient că a făcut ceva teribil în trecut, încearcă să se revanșeze, ajutându-i pe zei în căutarea celorlalți semizei.


Cartea mi-a plăcut enorm. Deși nu este o operă literară sau o carte care îți dă foarte multe lecții de viață, este o lectură ușoară, cu foarte multe momente drăguțe,amuzante și de maximă tensiune.

Jennifer reușește să ne înnebunească cu toate momentele în care apare Seth, indiferent că stă pur și simplu sau face alte chestii. Băiatul ăsta știe cum să trateze o fată 😂😂.

Și, deși nu sunt eu o fană prea mare a romance-ului, am fost foarte surpinsă să realizez că această carte mi-a plăcut foarte mult. Nu mă așteptam sinceră să fiu, și asta nu din cauză că am auzit lucruri rele despre serii sau chestii. Ci prin simplul fapt că eu nu citesc romance și in consecință am rămas cu o impresie foarte bună după lecturarea acestei cărți.

Este perfectă de citit vara la soare, pe plajă sau chiar la o piscină (MARE grijă cu apa, kids. You don’t want to mess with it and destroy your book 😂😂😂)


Dacă ai ajuns până aici, îți mulțumesc pentru suportul tău și că îmi citești recenziile. Înseamnă mult pentru mine când văd păreri pozitive și menționări ar blogului nostru pe diferite pagini editoriale

Cu drag

Iuliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s