Ce citim iarna aceasta? Câteva recomandări de cărţi bune de pus sub brad sau de citit sub luminiţele de Crăciun- seria articolelor de Crăciun <3

Hello! Astăzi am revenit cu o nouă serie de Crăciun aşa că în această perioadă vor apărea o mulţime de articole în temă cu această perioadă minunată a anului.

Astăzi m-am gândit să vă recomand nişte cărţi drăgălaşe de Crăciun.

Acestea fiind spuse, să începeeeemm!!

1. Poveşti de seară pentru fete rebele de Elena Favilli şi Francesca Cavallo.

A fost odata… o printesa? Ei bine, nu! A fost odata o fetita care voia sa ajunga pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai buna tenismena din lume, dar si o alta matematician si filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea. Regine, inventatoare, pictorite, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenta si de generozitate pentru toti aceia care vor sa-si implineasca visurile.

Un cadou absolut minunat pentru fetiţele care au aspiraţii mari pentru viitor. Femeile prezentate în carte le vor arăta că dacă munceşti cu drag şi spor vei ajunge cu siguranţă departe.

povesti-de-seara-pentru-fete-rebele.jpg

2.Atlasul frumuseţii de Mihaela Noroc 

Atlasul frumuseţii este o emoţionantă călătorie în imagini şi poveşti de viaţă din toate colţurile lumii şi a devenit de-a lungul celor patru ani un adevărat fenomen online. Proiectul e urmărit de aproape un milion şi jumătate de oameni pe reţelele de socializare şi e prezent des în media internaţională.

Atlasul frumuseţii prezintă portrete ale unor femei pe care Mihaela Noroc le-a întâlnit în călătoriile ei uimitoare.

atlasul-frumusetii-femeile-lumii-in-500-de-portrete_1_fullsize

3. Un şir infinit de ţestoase de John Green.

Aza, o adolescentă de şaisprezece ani, n-a avut niciodată de gând să încerce să dezlege misterul miliardarului dispărut Russell Pickett, dar la mijloc e o recompensă de o sută de mii de dolari.
Iar cea mai bună şi mai neînfricată prietenă a ei, Daisy, abia aşteaptă să investigheze acest caz. Aşa ca traversează împreună prăpastia sociala care le separă de fiul lui Russell Pickett, Davis.

Aza încearca. Încearcă din răsputeri să fie o prietenă bună, o fiică bună, o elevă bună şi poate chiar şi un detectiv bun, toate astea în timp ce e captivă în hăţişul propriilor gânduri, care par s-o ia razna tot mai tare, într-un iureş ameţitor.
Plecând de la propria viaţă, John Green ne împărtăşeşte cu o claritate de diamant povestea Azei în acest strălucit roman despre iubire, rezistenţă şi puterea prieteniei de-o viaţă.

Vă recomand această carte pentru că şi eu am primit-o de Crăciun şi pentru că este o carte care merită să se afle pe rafturile voastre.

res_3720145beab5af8a2513dab7f29aed51_full

4. The mortal instruments: City of bones (ediţia specială de 10 ani) de Cassandra Clare.

Celebrate the tenth anniversary of Cassandra Clare’s City of Bones with this gorgeous new edition, complete with special content and exclusive color illustrations.

The tenth anniversary of Cassandra Clare’s phenomenal City of Bones demands a luxe new edition. The pride of any fan’s collection, City of Bones now has new cover art, gilded edges, over thirty interior illustrations, and six new full-page color portraits of everyone’s favorite characters! This beautifully crafted collector’s item also includes the Clave’s official files on some of the series’ most beloved characters, written by Cassandra Clare. A perfect gift for the Shadowhunter fan in your life.

This is the book where Clary Fray first discovered the Shadowhunters, a secret cadre of warriors dedicated to driving demons out of our world and back to their own. The book where she first met Jace Wayland, the best Shadowhunter of his generation. The book that started it all.

În poză cartea arată genial nu? Ei bine, în persoană arată şi mai bine. Este o carte absolut necesară pentru fanii Cassandrei Clare.

DMkYQ-4XkAAgDb6.jpg

5. Strange the dreamer de Laini Taylor

STRANGE THE DREAMER is the story of:
– the aftermath of a war between gods and men
– a mysterious city stripped of its name
– a mythic hero with blood on his hands
– a young librarian with a singular dream
– a girl every bit as perilous as she is imperiled
– alchemy and blood candy, nightmares and godspawn, moths and monsters, friendship and treachery, love and carnage.

Strange the Dreamer este o carte absolut superbă. Arată foarte bine şi sunt sigură că şi cartea în sine va fi foarte frumoasă deoarece am mai citit o carte de-a lui Laini şi mi-a plăcut foarte mult.

IMG_9479.jpg

6 şi 7. Acest cântec neîmblânzit şi Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab.

Nimic nu poate asigura liniștea într-un oraș frânt de război, într-un oraș copleșit de monștri. În acest extraordinar roman fantasy urban al aclamatei autoare Victoria Schwab, o tânără adolescentă trebuie să aleagă între calea eroinei sau cea a nelegiuiților, între cea a prieteniei sau a adversarilor, totul cu riscul de a înclina balanța întregului viitor al propriei sale lumi. „Acest cântec neîmblânzit” a ajuns încă din prima săptămână de la lansare pe locul întâi The New York Times Bestsellers List, iar drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de către Sony Entertainment.

Kate Harker și August Flynn sunt moștenitorii unui oraș divizat – un oraș în care violența de zi cu zi a dat naștere unor monștri cât se poate de reali. Tot ceea ce își dorește Kate este să fie la fel de nemiloasă precum tatăl ei, care obligă oamenii să îi plătească pentru protecția pe care le-o oferă împotriva întunericului neînduplecat. Tot ceea ce își dorește August este să devină uman, cu o inimă tot atât de bună precum cea a tatălui său, și să joace un rol mult mai important în sprijinirea celor inocenți – însă cum poate dacă el este chiar unul dintre monștri? Unul care poate să fure sufletul cuiva cu un simplu acord al muzicii? Când se ivește ocazia de a o putea supraveghea pe Kate, care tocmai ce a fost dată afară de la cea de a șasea școală și se întoarce astfel acasă, August se dedică în întregime misiunii sale.

Victoria Schwab creează cu măiestrie atmosfera unei metropole tulburate și efervescente, în care eroii sunt puși în fața luptei cu monștrii de pretutindeni – atât cei care îi copleșesc în jur, cât și cei dinlăuntrul lor…

„O nouă lume captivantă și plină de pericole pe care cititorii o vor îndrăgi pentru ritmul alert și terifiant.” (Publishers Weekly)
Nu cred că trebuie să mai spun cât de mult mi-a plăcut Acest cântec neîmblânzit. Dacă vreţi să aflaţi gândurile mele în legătură cu această carte, am postat o recenzie.
 Sper din suflet că v-a plăcut articolul de astăzi!
-Iuliana ❤ 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s