Recenzie „Looking for Alaska” de John Green

Hei! Astazi am revenit cu o recenzie la „Looking for Alaska”.

  • Pagini: 282
  • Editura: TReI
  • Autor: John Green
  • Descriere:

INAINTE :  Miles Halter- un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre in ultimele lor clipe de viata – pleaca la scoala cu internat Culver Creek in cautarea a ceea ce Rabelais spunea „Marele Necunoscut”.

Acest Necunoscut se dovedeste mai tulburator decat si-ar fi imaginat vreodata cand in noul sau cerc de prieteni isi face intrarea seducatoarea Alaska Young. Inteligenta, amuzanta, imprevizibila, Alaska il trage intr-o lume misterioasa de lumini si umbre, ce sta sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simón Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Márquez: „Cum o sa mai ies eu din labirintul asta?”.

DUPA :  Nimic nu va mai fi la fel.

„Iar acum cred ca e momentul prielnic sa spun ca era frumoasa. In intunericul de langa mine, Alaska mirosea a sudoare si a raze de soare si a vanilie, iar in acea noapte luminata de o luna firava vedeam doar silueta ei, exceptie facand momentele in care fuma, cand tutunul aprins al tigarii ei ii invaluia fata intr-o lumina rosiatica. Dar, chiar si pe intuneric, ii vedeam ochii – doua smaralde arzatoare. Avea acel soi de privire patrunzatoare care te facea sa-i cedezi.”

  • Parere:

Dupa mine, aceasta este printre cele mai bune carti scrise de John Green. Cel mai mult diferentiând-o finalul. Finalul m-a sfasiat in mii de bucati si imi aduc aminte ca plansesem cam o ora dupa ce am terminat cartea. John Green se diferentiaza – ca toti ceilalti autori – prin modul lui unic de a scrie povestile de dragoste, iar aceasta fiind prin top-ul personal al cartilor scrise de el.  Va indemn cu mare drag sa o cititi!

-Alexandra

1 gând despre „Recenzie „Looking for Alaska” de John Green”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s