Recenzie „Hotul de umbre” de Marc Levy

Titlul:Hotul de umbre

Autor:Marc Levy

Anul aparitiei:2013

Editura:TREI

Nr. de pagini:238

Descriere:

„- Acum, stai jos, trebuie sa vorbim, a spus umbra.
M-am asezat turceste pe podea. Umbra a luat aceeasi pozitie, in fata mea. Aveam impresia ca statea cu spatele la mine, dar asta nu era decat efectul razelor de luna.
– Tu ai o putere foarte rara, trebuie s-o accepti si sa te folosesti de ea, chiar daca te sperie.
– Si ce sa fac cu ea?
– Gaseste, pentru fiecare dintre cei carora le furi umbra, acea scanteie ce le va lumina viata, o frantura din memoria lor ascunsa, asta-i tot ce vrem noi de la tine.
– Noi?
– Noi, umbrele, a soptit cea careia ii vorbeam.
Si daca adultul de acum l-ar intalni pe copilul care ai fost candva…“

Marc Levy

Parere:

Aceasta carte mie nu mi-a inspirat numai imaginatie, ci si puterea pe care trebuie sa le suporte un om in perioadele vietii. Autorul francez, Marc Levy, a vrut sa ne dezvaluie prin aceasta opera literara nu numai frumoasele momente ale copilariei care le traieste fiecare om la inceputul vietii lui, ci si greutatile care le suporta trecerea de la copil la adult.Personajul principal, un copil in varsta de 12-13 ani, este transferat la o noua scoala, unde isi intalneste dragostea vietii lui, pe Elisabeth.Dar destinul nu este intocmai cum ni-l croim noi. Acesta incearca sa ii castige inima tinerei copile, doar ca Marques, batausul clasei mai mare cu 2 ani, i-o ia inainte.

Prietenia cu Luc, sentimentelor pe i le impartaseste lui  Yvas, plecarea tatalui lui de acasa si schimbarea de varsta prin care trece iubita lui mama, il fac sa inteleaga ca viata nu este numai lapte si miere. In vacanta de vara de dupa trecerea anului scolar, el si cu mama lui hotarasc sa plece la mare, 10 zile. Acolo o intalneste pe tanara Clea, o fata care este „muta”, comunicand doar prin intermediul semnelor. Oare o sa fie Clea dragostea lui cea mare sau poate umbra lui o sa il impiedice?…

Levy a reusit sa ne provoace un val de sentimente prin aceasta carte care m-au facut sa plang. Fiecare cuvant, pagina, capitol, sunt speciale in felul lor. Acestea se caracterizeaza printr-o esenta literara care il face pe cititor sa isi doreasca mai mult si mai mult.

Personajul principal se caracterizeaza si acesta prin comportamentul pe care il are fata de mama lui si fata de paznicul scolii.

Aceasta carte nu poate fi descrisa prin cuvinte. O recomand din tot sufletul.

marc-levy-hotul-de-umbre-4719

-Maya

1 gând despre „Recenzie „Hotul de umbre” de Marc Levy”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s